Pressmeddelande 2018.02.08

Stockholm Literature tar paus – utvärderar under 2018 

Efter fem år har den internationella litteraturfestivalen Stockholm Literature etablerat sig som ett omistligt årligt kulturevenemang i Stockholm. Men trots stora publikframgångar och lysande recensioner har festivalen haft svårt att finna tillräckligt med finansiärer. Den ideella föreningen Stockholms litteraturfestival, som står bakom festivalen, har därför valt att skjuta upp årets upplaga. 

Läs Pressmeddelande 8 februari 2018

  • Stockholm Literature

Konstnärligt råd

Uppdaterad: 21 nov 2017

Stockholm Literatures konstnärliga råd består av


Yukiko Duke. Konstnärlig ledare för Stockholm Literature sedan 2015. Yukiko Duke, född 1966, är verksam som författare och översättare av modern japansk litteratur. Bland de författare hon har översatt märks Haruki Murakami och nobelpristagaren Kenzaburo Oe. Hon arbetar också som redaktör på Vi läser och har i flera år varit litteraturkritiker i SVT:s morgonprogram.
Lina Kalmteg. Kulturjournalist och författare, f.dd 1978. Lina Kalmteg är frilansande kulturjournalist och litteraturkritiker i bland annat Svenska Dagbladet, där hon tidigare varit litteraturredaktör. Hon debuterade som skönlitterär författare 2016 med Jag såg livet tvingas i mig (Atlas).Kristoffer Leandoer. Poet, romanförfattare, översättare och kritiker, f.dd 1962, med fransk litteratur och fantasy som två specialiteter. Han debuterade 1987 och har sedan dess gett ut ett stort antal diktsamlingar och romaner. Hans senaste bok var den alternativa litteraturhistorien De försvunna böckernas bibliotek.
Daniel Sjölin. Författare och kritiker, född 1977, som under sju år var programledare för litteraturprogrammet Babel i SVT. Sedan den skönlitterära debuten 2002 med Oron bror har han utkommit med flera böcker i olika genrer.
Fotograf: Yukiko Duke; Anna Midoff, Lina Kalmteg; Alexander Mahmoud, Kristoffer Leandoer; Marcus Johansson, Daniel Sjölin; Göran Segeholm.

 

©2017 Stockholm Literature, Vanadisvägen 8, SE-113 46 Stockholm