Böcker som inredning – En tidslös inredningsdetalj

Allt ser bättre ut med böcker! Det är ett motto som vi lätt kan tänka oss att både inredningsarkitekter och bokslukare skulle hålla med om. Böcker som inredning för hemmet är inte bara en trend – de ger stil och värme till alla utrymmen, och det finns olika sätt att använda dem:

Du kan gå ut och använda hela vägghyllor som ett designuttryck à la Barbara de Vries. Du kan också vara mer diskret och visa upp dina favoritböcker på ett elegant sätt. Här är några idéer om hur du kan använda böcker som inredning:

Skaffa en bokhylla

Staplade längs en hylla eller skänk skapar bokryggar ett intressant väggmönster. Det ger visuellt djup och textur och är dessutom ett trevligt alternativ om du vill ha något annat än intetsägande vita väggar som inredning. Dessutom tar böckerna väldigt lite plats på detta sätt!

Gruppera dem efter färg eller stil – oavsett om det handlar om gamla biblioteksfynd eller moderna bästsäljare – för att skapa individuella staplar. På så sätt ser hyllorna bra ut utan att det verkar som om du försöker imponera för hårt på dina gäster … och glöm inte att lämna ut enstaka öppna svarta böcker för att skapa kontrast.

Skaffa en coffee table bok

En coffee table-bok är en stor bok vars syfte är att vara dekorativ eller för att förhöja utseendet på ett soffbord. Kaffe-bordsböcker är ofta överdimensionerade och kan vara svåra att läsa i sängen eller till och med vid ett vanligt skrivbord, men de har stora bilder och är avsedda att bläddra i medan man samtalar med gäster.Placera några öppna böcker i olika storlekar och former på ett bord, en sideboard eller en konsol för att få ett intressant utseende. De kontrasterande färgerna och de olika stilarna på bokryggen ger ett visuellt intresse till inredningen i rummet.

Rama in dem

En affisch på väggen på ditt favoritband eller omslaget till en modetidning du gillar är kanske häftigt, men är du en bokslukare så kan du istället rama in enskilda bokomslag eller rama in en boksida och använda den som en bricka för nycklar eller småprytlar. Detta kan vara en stilren detalj som är personlig samtidigt som den ger en fin detalj till hemmet visuellt.

Böcker är fantastiska, och kan bevisligen vara fantastiskt fina detaljer i ditt hem. Att använda böcker som inredning är väldigt poppis, och vi förstår verkligen varför!

Lämna en kommentar